Management Server
Téléphone

Deutsche Bank

Samengevat

Kinderen, kleinkinderen, neefjes, nichtjes en petekinderen, ... Hoe kun je hen nog een plezier doen als ze al alles hebben wat hun hartje begeert?

Een financieel duwtje in de rug om hen te helpen op eigen benen te staan wanneer ze het ouderlijk nest verlaten. Dat blijft ongetwijfeld de grootste dienst die u hen kunt bewijzen.

Deutsche Bank heeft juist een oplossing op maat om op lange termijn stapsgewijs een financiële reserve op te bouwen.

Met DB Investment Plan belegt u in uw eigen tempo, vanaf 100 euro per maand. Het is de ideale oplossing om een potentiële financiële reserve voor later op te bouwen voor een kind. Het zal hem of haar goed van pas komen om op eigen benen te staan1 : een deel van de studies financieren, een eerste auto kopen, bijdragen aan de aankoop van een eerste woning, een reisproject bekostigen enz. De bedragen die u op die manier spaart, worden dan belegd in een of meer fondsen naar keuze die door internationale experts op de financiële markten worden beheerd. Zij volgen een strategie die van bij de start wordt uitgestippeld om het belegde kapitaal op lange termijn te laten renderen.

Hoe werkt DB Investment Plan?

1

U bepaalt zelf hoe vaak en hoeveel u stort

U kiest zelf hoe vaak u geld stort (maandelijks, driemaandelijks, zesmaandelijks, jaarlijks) en hoeveel, met een minimum van 100 euro per maand. Alles wordt dan voor u geregeld: net als bij een domiciliëring gaat dat bedrag op elke vervaldag automatisch van uw rekening.

2

U kiest zelf uw beleggingsstrategie

Nu de rente zo laag staat, moet u rendement zoeken op de beurs. Maar het beleggingsuniversum is niet zonder risico. U moet dus een strategie kiezen waarmee u een maximaal rendement scoort in ruil voor een zeker risico. Om het juiste risiconiveau te kiezen, bepaalt u best uw financiële doelstellingen en beleggingshorizon. Bij Deutsche Bank vindt u die gegevens in uw Financial ID: een uniek concept waarmee wij meer inzicht krijgen in uw situatie en u oplossingen kunnen aanbevelen die optimaal bij u passen.

3

U kiest een of meer fondsen die bij uw strategie passen

Dankzij uw Financial ID bepaalt u makkelijk welke fondsen uit ons gamma met uw profiel overeenstemmen. De DB Best Advice-lijst die onze specialisten samenstellen, helpt u te beslissen. Uiteraard kunt u ook bij onze adviseurs terecht om samen ons aanbod te analyseren en te bekijken welke opportuniteiten het best bij uw Financial ID aansluiten. Zo vertrouwt u op de expertise van gerenommeerde internationale fondsbeheerders.

Zodra uw keuze is gemaakt, kan uw DB Investment Plan starten: u belegt dan automatisch een vast bedrag in een of meer fondsen naar keuze volgens de overeengekomen frequentie. U begint dan stap voor stap een kapitaal op te bouwen dat uw kinderen, kleinkinderen, neefjes of nichtjes later zeker van pas zal komen.

Voordelen?

1

Betere risicospreiding

Met DB Investment Plan zorgt u voor een regelmatige en periodieke spreiding van uw beleggingen in de tijd. Resultaat: u loopt minder risico om op het verkeerde moment in de markt te stappen.

2

Flexibiliteit

U kiest zelf hoe vaak en hoeveel u stort. U kunt uw DB Investment Plan altijd onderbreken2 of wijzigen. En als het gekozen fonds niet meer strookt met uw doelstellingen, kunt u een ander kiezen.

3

Keuze

Op basis van uw Financial ID kiest u uit een aanbod van ruim 1.800 fondsen, afkomstig van internationaal gerenommeerde beheersvennootschappen. Om het u makkelijker te maken, is er DB Best Advice, een lijst met een twintigtal beleggingsoplossingen die de voorkeur genieten van onze experts.

4

Geen onnodige kosten

U betaalt geen in- of uitstapkosten op uw DB Investment Plan. U betaalt alleen 8 euro bewaarloon per jaar en per positie, met een maximum van 80 euro per jaar.

5

Diversifiëring

Een fonds biedt het voordeel om op zich al in tientallen of zelfs honderden activa te beleggen. Een fondsbeheerder past immers diversifiëringsregels toe om het risico over verschillende activa te spreiden. Om de markten nog beter in toom te houden, raden we u wel aan om uw beleggingen over verschillende fondsen te verdelen.

Hoe vroeger u start, hoe beter

De rekening is snel gemaakt: als Julie (mama van Olivia en Martin) twintig jaar lang 100 euro per maand belegt bij Deutsche Bank, dan zal ze in totaal 24.000 euro beleggen. Op basis van simulaties in het verleden zal Julie uiteindelijk een rendement van 40.745,78 euro* opstrijken.

Paul (peter van Emile) beslist om nog tien jaar te wachten en dan tien jaar lang 200 euro per jaar te beleggen. In totaal belegt hij evenveel (namelijk 24.000 euro), maar zijn eindkapitaal bedraagt slechts 30.998,41 euro*.

Heeft u interesse?

Bel onze specialisten van Talk & Invest op 078 153 154
Maak een afspraak met uw Financial Center op 078 156 160

of

Ontdek het DB Investment Plan

Lees ook

1U kunt ook kiezen voor beleggingsoplossingen die op de effectenrekening van een minderjarige worden geplaatst. Maar dan volgt de beleggingsstrategie het Financial ID van die minderjarige.
2Als u uw DB Investment Plan tijdens de eerste achttien maanden onderbreekt, komt u niet in aanmerking voor ons huidige promoaanbod.
*Deze voorbeelden gaan uit van een simulatie van het rendement in het verleden van twee gemengde fondsen die in de vorm van periodieke beleggingen beschikbaar zijn. Het gemiddelde brutorendement van de fondsen bedroeg 5% over een periode van twintig jaar. De provisies, erelonen en andere kosten of belastingen hebben een negatieve invloed op het rendement. Het voorbeeld is uitgedrukt in euro. De prestaties uit het verleden vormen geen betrouwbare indicator voor de toekomstige resultaten. Beleggingen zijn onderhevig aan risico's. Ze kunnen zowel in waarde stijgen als dalen en mogelijk kunnen beleggers het bedrag van hun belegging niet recupereren.