Management Server
Téléphone

Deutsche Bank

Beleggen aan uw eigen ritme in 1-2-3

Article Headline


Door de lage rentevoeten moeten beleggers het potentiële rendement op de beurs zoeken. Met DB Investment Plan ('vroeger periodiek beleggen' genoemd) kunt u stap voor stap beleggen.

1. Wat is het beste tijdstip om te beleggen?

Alle specialisten zijn het eens over één heel eenvoudige regel: je moet kopen als de koersen laag staan, en verkopen als ze hoog zijn. Eenvoudig? Niet echt. Een particuliere belegger kiest het moment om in of uit te stappen dan ook vaak puur toevallig.

Met DB Investment Plan spreidt u uw beleggingen op regelmatige en periodieke wijze in de tijd. Op die manier beperkt u het risico dat u op een ‘fout’ moment met een groot bedrag instapt.

Met DB Investment Plan bepaalt u zelf de frequentie van uw aankopen (maandelijks, driemaandelijks, zesmaandelijks of jaarlijks) en het bedrag dat u besteedt (met een minimumbedrag van 100 euro per maand).

2. In welke producten kan ik beleggen?

Deutsche Bank biedt u de mogelijkheid om op uw eigen ritme te beleggen in enkele fondsen1 die wij geselecteerd hebben en die deel uitmaken van onze selectie DB Best Advice, die is opgesteld door onze specialisten. Hoe weet u welk fonds het best bij u past? Begin zoals bij elke belegging met het bepalen van uw Financial ID: u kunt daarvoor het formulier “profiel” invullen in Online Banking of u kan een beroep doen op één van onze adviseurs. Zo krijgen we een beter beeld van uw financiële en persoonlijke situatie, uw doelen, uw beleggingshorizon, uw risicobereidheid, …

Nadat u uw Financial ID bepaald heeft, kunt u uw keuze maken uit een selectie van fondsen van onze Best – Advice lijst. Onze adviseurs staan vanzelfsprekend tot uw beschikking om ons aanbod samen met u te analyseren en op zoek te gaan naar de opportuniteiten die het best beantwoorden aan uw Financial ID.

Zodra u uw keuze definitief bepaald heeft, gaat uw DB Investment Plan van start: u belegt dan automatisch en aan de afgesproken frequentie een vast bedrag in het fonds of de fondsen waarvoor u koos.

3. Beleggen met DB Investment Plan: is dat duur?

Deutsche Bank rekent 0% instap- en uitstapkosten aan voor de fondsen die beschikbaar zijn binnen het DB Investment Plan.

Dankzij de Portfolio Manager, die via Online Banking toegankelijk is, kunt u de ontwikkeling van uw activa elke dag van nabij opvolgen. U kunt ook het bedrag wijzigen, de frequentie aanpassen, uit een bepaald fonds stappen en in een ander fonds instappen.

Activeer uw DB Investment Plan en ontvang tot 500 euro.

Heeft u nog geen enkele belegging bij Deutsche Bank? Als u uw DB Investment Plan activeert vóór 31 december 2017, betalen we u tot 500 euro terug. U krijgt immers een premie van 100 euro per periodieke belegging met een ononderbroken looptijd van minstens 18 maanden; dit geldt maximaal voor 5 beleggingen.
Lees meer over het DB Investment Plan of raadpleeg het reglement.

Heeft u interesse?

Bel onze specialisten van Talk & Invest op het nummer 078 153 154.
Maak een afspraak met uw Financial Center op het nummer 078 156 160.

Ontdek het DB Investment Plan

1 De term ‘fonds’ is de gemeenschappelijke benaming voor een Instelling voor Collectieve Belegging (ICB), die kan bestaan onder het statuut van een ICBE (UCITS) of een AICB (niet-UCITS), en die diverse juridische vormen kan aannemen (BEVEK, GBF, enz.). Een ICB kan compartimenten bevatten. De fondsen zijn onderhevig aan risico’s. Ze kunnen zowel in waarde stijgen als dalen en mogelijk kunnen beleggers het bedrag van hun belegging niet recupereren.