Management Server
Téléphone

Deutsche Bank

Samengevat:

  • U kunt zelf beleggen, met de hulp van een Personal Advisor of met een Private Banker aan uw zijde
  • Ook met een beperkt belegbaar vermogen krijgt u bij Deutsche Bank steeds advies op maat. Beleggen mét advies kan al vanaf 100 euro per maand.
1

Zelf beleggen, zonder hulp of advies

Als u voldoende kennis en ervaring hebt, kunt u in principe alles zelf online doen. Maar onze adviseurs staan altijd klaar, voor iedereen. Beleggen bij Deutsche Bank kan al vanaf 100 euro. En het advies is inbegrepen.

Deutsche Bank biedt u alle online tools aan om zelf uw keuze te maken uit verschillende activaklassen. U vindt er onder meer ruim 1.800 fondsen. Maar we beseffen dat het met zoveel keuze moeilijk wordt om door de bomen het bos nog te zien.

Daarom stellen onze specialisten een lijst op met fondsen die geselecteerd zijn op basis van hun kwaliteit en prestaties: de DB Best Advice lijst. 100% van de fondsen in die lijst hebben 3, 4 of 5 Morningstar1-sterren. Zo profiteerden onze cliënten van een hoger rendement dan fondsen met 1 of 2 sterren van dezelfde categorie tussen september 2012 en september 20172.

We moedigen onze cliënten aan om zelf online hun portefeuille op te volgen. Tegelijk zullen we hen ook proactief verwittigen, bijvoorbeeld als hun portefeuille niet langer voldoet aan de doelstellingen die ze zich oorspronkelijk stelden. Daarbovenop krijgt u elke drie maanden een rapport over de stand van zaken. Kortom, u kan alles zelf doen, maar wordt niet aan uw lot overgelaten. Ook wie weinig geld belegt, krijgt advies.

2

Beleggen met ondersteuning van een Personal Advisor

Indien u een portefeuille van 150.000 euro of meer hebt, kan u beroep doen op een Personal Advisor. Die neemt verschillende keren per jaar contact met u op. En u kunt uiteraard ook altijd zelf contact opnemen. Minstens één keer per jaar hebt u een grondig gesprek over de evolutie van uw portefeuille, en wat er eventueel moet veranderen. Elke situatie is anders. Wie dichter bij zijn pensioen staat, zal bijvoorbeeld eerder kiezen voor kapitaalbescherming dan voor groei.

Met een belegbaar vermogen vanaf 100.000 euro kunt u ook kiezen voor discretionair beheer. U delegeert dan het beheer van uw portefeuille aan ons, uiteraard binnen vooraf bepaalde krijtlijnen, en met de nodige feedback en rapporten. De financiële wereld wordt steeds complexer, met steeds meer nood aan snelheid van handelen. In zo’n geval kan het rust geven om het beheer van uw portefeuille te delegeren aan experts. De combinatie is overigens ook mogelijk: een deel advies en een deel discretionair beheer.

3

Beleggen met een Private Banker aan uw zijde

Cliënten met vermogens van minstens 1 miljoen euro kunnen een beroep doen op onze dienst Private Banking. Het serviceniveau ligt heel hoog, maar het gaat dan ook om heel gepersonaliseerd beheer.

Beginnen met beleggen? Vier gouden tips.

1

Beleggen doet u niet met geld dat u op korte termijn nodig hebt. U doet het om op de langere termijn een hoger rendement te hebben dan op een spaarrekening. Of u doet het voor een speciaal doel, bijvoorbeeld om een extra inkomen te genereren op het moment van uw pensioen. Het is geen goed idee om al uw geld in beleggingen te stoppen.

2

Daarom stellen we bij Deutsche Bank eerst een beleggersprofiel op (uw Financial ID). Hoe zit u als cliënt in elkaar? Hebt u al ervaring met beleggen? Wat zijn uw financiële objectieven? Hoe ziet uw beleggingshorizon eruit? Hebt u de nodige kennis? En, heel belangrijk: kunt u ertegen dat uw portefeuille tijdelijk minder presteert?

3

Een heel belangrijk aandachtspunt is de spreiding van uw beleggingen. Dat kan bijvoorbeeld door enkele fondsen uit de DB Best Advice-lijst te kiezen. Wenst u een zo groot mogelijke spreiding met een beperkter budget, kies dan voor een dakfonds, dat zelf een aantal fondsen overkoepelt. Zo hebt u zelfs met een beperkt budget een goede diversificatie.

4

Een heel handige manier om als beginnend belegger te starten, is DB Investment Plan. Veel beleggers zijn bang om direct met grote bedragen te beginnen. Via DB Investment Plan kunt u een belegging uitkiezen en daar elke maand een klein bedrag, bijvoorbeeld 100 euro, aan spenderen. Het voordeel is dat u niet instapt op het verkeerde moment: u belegt continu, elke maand, zodat mogelijke neerwaartse koersevoluties worden afgevlakt.’

Is beleggen iets voor mij?

Bel onze experts van Talk & Invest op 078 153 154
Maak een afspraak met een Financial Center via 078 156 160

Lees ook

1 Morningstar is een onafhankelijke leverancier van beleggingsanalyses. De Morningstar-rating is een kwantitatieve evaluatie van de prestaties van een fonds in het verleden. Deze wordt maandelijks bijgewerkt. Het criterium bij de toekenning van sterren is gebaseerd op de risicoaangepaste prestatie. De geanalyseerde fondsen krijgen 1 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren de hoogste rating is. Meer info op www.morningstar.be/be/news/34914/demorningstar-rating.aspx. Meer informatie over de ratings is ook beschikbaar bij Deutsche Bank A G Bijkantoor Brussel.
2 Meer info over de gehanteerde vergelijkingsmethode vindt u op deutschebank.be/beterbeleggen en in een van onze Financial Centers.