Samengevat

  • Bij DB Personal krijgt u beleggingsadvies van specialisten, een totaalpakket aan oplossingen én kunt u rekenen op onze expertise rond pensioen- en successieplanning.
  • Kan ik nog dezelfde levensstandaard behouden als ik op pensioen ben? En wat gebeurt er met mijn vermogen als ik er straks niet meer ben? Met DB Personal krijgt u meer informatie over uw pensioen- en successievraagstukken.

Hoe beleggen? En waarin? Wanneer bouw ik beter wat meer bescherming in? Voor deze en al uw andere vragen krijgt u als Personal Banking-cliënt bij Deutsche Bank proactief beleggingsadvies van een expert op basis van uw uniek Financial ID. Hij of zij helpt u daarnaast mee uw financiële doelen vorm te geven en te beschermen.

Maar in het leven draait het om meer dan alleen de cijfers in uw beleggingsportefeuille. Daarom kunt u als DB Personal-cliënt ook een beroep doen op uw adviseur voor vragen rond pensioen- en successieplanning.

Pensioenplanning

Vroeg of laat zult u hem in de brievenbus vinden: een brief met de voorlopige berekening van uw toekomstig wettelijk pensioen. Na een snelle rekensom zal u wellicht concluderen - al of niet met een bleek gezicht - dat u het plots met een pak minder zal moeten stellen. Zelfs al zullen uw eventuele leningen tegen uw pensioenleeftijd misschien al afbetaald zijn, dan nog zal uw financiële huishouding er plots heel anders uitzien.

U heeft echter niet uw hele leven lang gewerkt om later elke euro vier keer om te draaien. Op uw pensioen wil u minstens hetzelfde niveau van comfort. En, om te kunnen genieten van zaken waar u vroeger misschien minder tijd voor had, liefst nog ietsje meer. Het kapitaal dat u mogelijks ontvangt uit uw pensioensparen of groepsverzekering biedt weliswaar enige geruststelling, maar u neemt beter het zekere voor het onzekere.

U bent vandaag 40, 50 of 60 jaar, en u wil weten welke stappen u kan ondernemen om in de toekomst uw huidige levensstandaard zo goed mogelijk te behouden? Bij Deutsche Bank maken we dat graag bespreekbaar als u dat wenst. Onze adviseurs kunnen DB Personal-cliënten niet alleen meer inzicht geven over hoe ze deze problematiek best aanpakken, ze adviseren u ook concreet hoe u uw persoonlijke financiële doelstellingen kunt bereiken op een realistische manier. En wat na uw pensioen?

Successieplanning

Niemand kan vandaag voorspellen wat het leven morgen in petto heeft. Een lang en gelukkig leven wensen we iedereen toe. Zelfs als alle sterren gunstig staan, kan het geen kwaad om u een stuk voor te bereiden op het onverwachte.

U wordt een dagje ouder, uw partner wordt ziek of u denkt eraan om een deel van uw vermogen weg te schenken aan uw (klein)kinderen, ... Op zulke momenten - als u misschien net dàn nood heeft aan extra gemoedsrust - is het voor velen niet altijd duidelijk wat de mogelijkheden zijn om aan successieplanning te doen. Het is immers nooit te vroeg om uw vragen te stellen.

Onze DB Personal adviseurs hebben niet alleen de rol om deze zaken proactief aan te kaarten bij hun cliënten. Het is ook hun rol om u als DB Personal-cliënt de juiste, transparante informatie te geven over de diverse mogelijkheden en alternatieven om aan successieplanning te doen. Op die manier kunt u in alle gemoedsrust de beste keuzes maken en u tijdig in verbinding stellen met bijv. uw notaris voor de verdere afhandeling. En u toch een stuk voorbereiden op het onverwachte.

Hoe maakt een personal banker het verschil voor mij?

Bij DB Personal krijgt u beleggingsadvies van experten, een totaalpakket aan oplossingen en begeleiding bij u pensioen- en successieplanning voor slechts 50 euro per kwartaal1.

Ontdek alle voordelen

Lees ook

1 Meer details over onze tarieven vindt u op de pagina Tarieven